English
Nederlands
Mooie fietsen voor een betere wereld

Achtergrondinformatie over de bamboe fietsen

Sinds 2010 zijn bamboe fietsen in Nederland beschikbaar. Het bedrijf EerlijkeKansen, in de persoon van Joep van Ginderen, introduceerde toen (op de dag van de duurzaamheid) de bamboe sportfietsen. Deze exclusieve kwaliteitsfietsen hebben sinds kort gezelschap gekregen van de ‘Bambike’: de stadsfiets met dezelfde kwaliteit maar een aanzienlijk aantrekkelijker prijskaartje. En deze fietsen zijn nu verkrijgbaar in de webshop!

De frames van deze bambike worden in Ghana en Uganda met de hand geproduceerd door toegeweide ambachtslieden. Ze produceren de frames op basis van de opleiding die ze van de beroemde Amrerikaanse ontwerper Craig Calfee kregen. Vervolgens worden de frames klimaatneutraal getransporteerd naar Nederland.

De fietsen worden opgebouwd door Joep zelf, of in de ateliers van Snel fietsen in Utrecht of Den Haag. Je kunt de wijze van werken zien op http://www.snelfietsen.nl/hoe-bouwen-wij-een-snel-fietsZéker is in ieder geval dat uitsluitend kwaliteitsonderdelen zoals RVS kleinmateriaal worden gebruikt, want ook dat is duurzaamheid volgens Joep: een product dat lang mee gaat! Iedere fiets is uniek en wordt geleverd met het achtergrondverhaal van de bouwer(s).

 Waarom een bamboe fiets? Bamboe is: 

  • Sterk en licht;
  • Mooi en duurzaam;
  • Mét garantie;
  • De beste ontwikkelingshulp en een mooi reclame-object in één!

Bamboe: sterk en licht.

De frames zijn gemaakt van bamboe omdat het een sterk (sterker dan staal) en licht materiaal is. Daarmee is het erg geschikt als framemateriaal. Bovendien heeft het een mooi uiterlijk en groeit het in veel ontwikkelingslanden. De frames zijn opvallend stijf en zeer robuust. Ook is het geen enkel probleem om de fiets buiten te laten staan, daar kunnen ze tegen. Nog niet overtuigd? Bekijk deze video.

Mooi en duurzaam

Rijdend op een bamboe fiets zijn de bewonderende blikken nooit ver weg. Daarnaast voelt het fantastisch om op een duurzaam en handgemaakt natuurproduct te fietsen. Zeker ook omdat de mensen in Afrika die de frames maken zichzelf hierdoor kunnen ontwikkelen van kansarm tot succesvol ondernemer en hun kinderen naar school kunnen sturen.

Garantie

De frames worden getest op sterkte en gegarandeerd tegen breuk en fabricagefouten. De Bambike stadsfietsen worden geleverd met 3 jaar garantie.

De beste ontwikkelingshulp denkbaar en een mooi reclame-object in één!

Het kopen van een bamboe fiets zorgt voor economische groei en zelfstandigheid bij de bouwer. Die heeft er tenslotte een baan aan waar hij goed voor betaald wordt (±2 x een lokaal modaal salaris). Daarnaast is hij trots dat mensen in Nederland op zijn produkten rondrijden. De bouwers kunnen hun eigen kinderen naar school laten gaan en investeren daarnaast in andere bedrijven in hun omgeving. Uw euro wordt dus meerdere keren goed besteed! Maakt dit verschil? Zeker! Kijk maar eens naar naar deze video van Ben en oordeel zelf!

De bamboe fietsen zijn zo opvallend dat ze uitstekend  als reclameobject en/of als bedrijfsfiets te gebruiken zijn. Door zijn natuurlijke opvallendheid uiterst effectief! Bijkomend voordeel van het opvallende uiterlijk is dat ze erg óngevoelig zijn voor diefstal!

Testverslagen van professionele fietsjournalisten vind je hier en hier

 

Prijzen:

Los frame: vanaf € 899,- inclusief B.T.W. en 5 jaar garantie.

Complete fiets: vanaf € 1399,- inclusief B.T.W. en 3 jaar garantie.

Enkele demo's beschikbaar. Zie daarvoor de webshop!

Overtuigd? Boek een testrit of stuur een mail!