English
Nederlands
Mooie fietsen voor een betere wereld

Achtergrondinformatie over de bamboe fietsen

Sinds 2010 zijn bamboe fietsframes in Nederland beschikbaar. Het bedrijf EerlijkeKansen introduceerde toen deze bijzondere en exclusieve kwaliteitsframes. Als importeur is het onze ambitie de betere fietsenwinkel te helpen zich te oderscheiden van de massa. Handwerk, maatwerk, kwaliteit en natuurlijk materiaalgebruik zijn hierbij de sleutelwoorden.

De frames van worden in Ghana en Uganda met de hand geproduceerd door toegewijde ambachtslieden. Ze zijn allemaal opgeleid door Craig Calfee, de bedenker van het concept. Craig is bekend van o.a. de eerste carbon racefiets die hij voor wielerlegende Greg Lemond bouwde. Hierdoor weet u zeker dat de kwaliteit gegarandeerd is. Het transport van de frames naar NL vindt klimaatneutraal plaats. Ieder frame is uiteraard uniek, kan op maat worden gemaakt en wordt geleverd met persoonlijk achtergrondverhaal van de bouwer en 5 jaar garantie.

De beschikbare modellen zijn: standaard stadsfiets (dames of herenmodel)sportieve stadsfiets  (dames of herenmodel)racefiets, mountainbike (26, 27,5 of 29er!) en ook de reisfiets of trekkingbike. 

Allemaal als los frame leverbaar.

Waarom een bamboe fiets?

Bamboe is: 

  • Sterk en licht;
  • Mooi en duurzaam;
  • Mét garantie;
  • De beste ontwikkelingshulp en een mooi reclame-object in één!

Bamboe: sterk en licht.

De frames zijn gemaakt van bamboe omdat het een sterk (sterker dan staal) en licht materiaal is. Daarmee is het erg geschikt als framemateriaal. Bovendien heeft het een mooi uiterlijk en groeit het in veel ontwikkelingslanden. De frames zijn opvallend stijf en zeer robuust. Ook is het geen enkel probleem om de fiets buiten te laten staan, daar kunnen ze tegen. Nog niet overtuigd? Bekijk deze video.

Mooi en duurzaam

Rijdend op een bamboe fiets zijn de bewonderende blikken nooit ver weg. Daarnaast voelt het fantastisch om op een duurzaam en handgemaakt natuurproduct te fietsen. Zeker ook omdat de mensen in Afrika die de frames maken zichzelf hierdoor kunnen ontwikkelen van kansarm tot succesvol ondernemer en hun kinderen naar school kunnen sturen.

Garantie

De frames worden getest op sterkte en 5 jaar gegarandeerd tegen breuk en fabricagefouten.

 

De beste ontwikkelingshulp denkbaar en een mooi reclame-object in één!

Het kopen van een bamboe fiets zorgt voor economische groei en zelfstandigheid bij de bouwer. Die heeft er tenslotte een baan aan waar hij goed voor betaald wordt (±2 x een lokaal modaal salaris). Daarnaast is hij trots dat mensen in Nederland op zijn produkten rondrijden. De bouwers kunnen hun eigen kinderen naar school laten gaan en investeren daarnaast in andere bedrijven in hun omgeving. Uw euro wordt dus meerdere keren goed besteed! Maakt dit verschil? Zeker! Kijk maar eens naar naar deze video van Ben en oordeel zelf!

De bamboe fietsen zijn zo opvallend dat ze uitstekend  als reclameobject en/of als bedrijfsfiets te gebruiken zijn. Door zijn natuurlijke opvallendheid uiterst effectief! Bijkomend voordeel van het opvallende uiterlijk is dat ze erg óngevoelig zijn voor diefstal!

Testverslagen van professionele fietsjournalisten vind je hier en hier

 

Prijzen:

Los frame: vanaf € 899,- inclusief B.T.W. en 5 jaar garantie.

De frames verschillen in geometrie, maar ook in de vorm van de dropout (horizontaal of verticaal), aanwezigheid van een rembrug in de achtervork en de mogelijkheid een schijfrem te monteren.

Consumentenprijzen: vanaf € 899,- inclusief B.T.W. en garantie. 

Complete fiets: vanaf € 1399,- inclusief B.T.W. en 5 jaar garantie.

Enkele demo's beschikbaar. Neem daarvoor contact op!

Overtuigd? Boek een testrit of stuur een mail!