English
Nederlands
Mooie fietsen voor een betere wereld

Klantreviews

Steeds weer zijn mensen blij verrast na een testrit op een bamboe fiets. Zie hieronder enkele ervaringen.

Katja Schuurman:

Schermafdruk 2016 12 29 14.06.17

Naar aanleiding van onderstaande review op Facebook van 2 klanten

"Soms ontmoet je een bijzonder persoon met een product dat direct de aandacht trekt. Joep Van Ginderen is daar voor ons een mooi voorbeeld van. We ontmoetten Joep vorig jaar op de Pure-Fair in Amsterdam en waren direct onder de indruk van de zeer goed uitziende Bamboefietsen die hij verkoopt. De frames, designed by Craig Calfee, worden met de hand gemaakt in Afrika en 'Fair-trade' geïmporteerd. Wij zijn inmiddels de trotse bezitters van een bamboe racefiets en mountainbike in bedrijfskleuren. Die fietsen minstens net zo goed als onze 'stalen rossen' Wij hebben Joep graag geholpen met het maken van belangrijke keuzes in de marketing en sales van zijn bedrijf. Zoek je een unieke, coole en fijne fiets. Maak eens een proefrit op een bamboe fiets."

Greenbadger mtbGreenbadger

Greenbadger

Edo: "Over de fiets ben ik nog steeds erg tevreden. Hij rijdt super comfortabel vooral ook op hobbelig wegdek. En je hebt veel bekijks onderweg :-)"

 

Op een Facebook post reageerde Onno: "Ik kan dit alleen maar beamen.. Binnen een paar jaar ga ik een paar 29ers van bamboe bij Joep Van Ginderen bestellen namens Corporeal. Ze fietsen echt fantastisch. Geknald over de bekende track in Schoorl. Zeer tevreden over.. Beter dan mij zeer lichte doublebutted Alu MTB van Merida "

Onno

Daar doen we het voor!

 • Reviews van 2 'Nudgers' (www.nudge.nl) vind je hier

Bamboe bike

 • December 2015. Triathleet Erik Bloklander over de racefiets: "De eerste meters die ik maakte op deze (test)bamboeracefiets was voor mij een openbaring." Voor zijn volledige verhaal, klik hier

Triathlon

Cached ellen bamboosero 2015 1a 001 565 400 crop

 • 7 april 2012 nav proefrit: "Het ritje wat ik op de bamboe racefiets maakte was wel heel kort maar voldoende om vast te stellen dat het rijgedrag me uitstekend bevalt. Het rijdt heel comfortabel doordat de trillingen van de weg grotendeels geabsorbeerd worden maar genoeg stijfheid om veel energie om te zetten in voorwaartse snelheid. In vergelijking met mijn racefiets denk ik dat de bamboe-fiets iets harder zit doordat de achtervork niet gebogen is zoals bij het titanium frame.

  Het bijzonderste van de bamboe-fiets is zijn geluid. Ik ben frames van staal en titanium gewend en ik kom regelmatig bij trainingen carbon-fietsen tegen, maar het bamboe klinkt echt anders. Peter Winnen had een mooi stukje over de houten racefiets van Jan Gunneweg ('Met de muziek mee', in de bundel 'Het snot voor ogen'), dat eindigt met de zin: "Mijn benen zullen weer zingen, sterker nog, op mijn honderdste verjaardag klinken ze beter dan ooit."
  Ik twijfel er niet aan dat met een ander natuurlijk materiaal als bamboe precies hetzelfde zal gebeuren en de Bamboosero de Stradivarius onder de fietsen zal blijken te zijn. ; )"
 • 'WOW!'
 • 'Het frame is behoorlijk stijf en vergelijkbaar met een stalen of aluminium frame. Ik heb absoluut geen problemen met of twijfel gehad over de sterkte. Sprongen van een meter hoog zijn geen probleem.'
 • 'Het frame is licht en sterk. Ziet er ook stoer uit!'
 • Super gaaf! Fietst lekker!
 • Helemaal wauw! Heerlijke fiets, ziet er gaaf uit!
 • Rijdt lekker, een echte blikvanger
 • Rijdt super
 • Fietst prima!
 • Fietst erg goed
 • Prachtig concept. Heel veel succes en bedankt voor de proefrit!
 • Fietst licht en comfortabel. Het overwegen waard!